Mancino

Familjen Mancino är en liten gårdsproducent som har odlat oliver på gården i Gioia del Colle i Apulien, Italien i generationer. Gården har varit i familjens ägo sedan 1100-talet. Sedan 1976 har man producerat olivolja, till en början för eget bruk och regional försäljning men på senare år även för export till andra länder.

Familjeägd gård

Gården sköts av familjen Mancino som själva är aktiva i arbetet på gården. För att kunna garantera högsta kvalitet övervakar man personligen noggrant varje steg i produktionen.

Produktion & tillverkning

Oliver odlas på 9 hektar mark och på ägorna växer olivsorterna Frantoio, Coratina och Ogliarola Barese.

Produktionen sker på gården och oliverna pressas direkt efter skörd. Vid pressningen av oliverna håller man en temperatur på max 25 grader (temperaturen får inte överstiga 27 grader för att en olivolja skall få ha beteckningen Extra Virgin). Mancino´s oljor är ofiltrerade vilket innebär att en större andel av de nyttiga ämnen (polyfenoler, E-vitaminer m fl) som finns naturligt i olivoljan bibehålls.

Lokalt ursprung

Alla råvaror som används vid framställningen av Mancino´s produkter har sitt ursprung i Puglia. De citroner, apelsiner och chilifrukter man använder i de smaksatta oljorna kommer från gårdar inom 30 mils avstånd från Mancino´s egen gård. Det durumvete som Mancino´s pasta tillverkas av kommer enbart från vete från Puglia och Basilicata (grannregionen).

Exklusiv produktion

Som mindre producent tillverkar Mancino endast en begränsad mängd olivolja varje år. Gravistelli produceras i cirka 7 000 st flaskor per år. Mancino´s smaksatta oljor tillverkas i cirka 2 000 st flaskor per år (Citron/Apelsin/Chili).

MANCINO´s PRODUKTER

GRAVISTELLI
Gravistelli framställs av 100% Coratina – en olivsort som är fruktig och grön i smaken och ger en kraftig och smakrik olja med en pepprig fyllighet.

Gravistelli är ofiltrerad vilket gör att smakerna förstärks och att de nyttiga ämnena som finns naturligt i oljan i högre grad bibehålls. Kallpressad Extra Virgin olivolja med en syrahalt på 0,2%.
Oliverna odlas helt utan tillsatser av kemikalier och Gravistelli produceras i en begränsad volym av ca 7 000 flaskor varje år.
Oljor som har en pepprig och bitter karaktär passar bäst i lite fylligare maträtter som soppor, grytor och pasta. Suveränt god att doppa nybakat lantbröd i. Perfekt att ringla över pasta, prosciutto och parmigiano och även i en köttgryta.

Olivsorter: 100 % Coratina
Syrahalt: 01%
Skördeperiod: November
Volym: 500 ml/fl

MANCINO CITRON
Mancino Citron tillverkas av Extra Virgin olivolja och färska citroner. Den är mycket smakrik med en tydlig och god citrussmak. Innehåller inga tillsatser utan bara citroner som har sitt ursprung inom 30 mil från Mancino´s gård.

Mancino Citron tillverkas efter ett gammalt Medelhavsrecept och man producerar endast ett begränsat antal flaskor Citronolja (ca 2 000 st per år).

Mancino Citron är en frisk och mycket populär smaksättare.
Använd den i fisk- och kötträtter, i en risotto eller ringlad över sallad.

Olivsorter: Coratina, Frantoio, Ogliarola Barese
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml/fl

MANCINO APELSIN
Mancino Apelsin tillverkas av Extra Virgin olivolja och färska apelsiner. Den har en rund och söt smak av solmogna apelsiner. Innehåller inga tillsatser utan bara apelsiner som har sitt ursprung inom 30 mil från Mancino´s gård.
Olivoljan tillverkas efter ett gammalt Medelhavsrecept och man producerar endast ett begränsat antal flaskor Apelsinolja (ca 2 000 st per år).
Olivokjab passar perfekt till lamm, fågel och fisk och är även utmärkt till desserter.

Olivsorter: Coratina, Frantoio, Ogliarola Barese
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml/fl

MANCINO CHILI
Mancino Chili tillverkas av Extra Virgin olivolja och torkad röd chili. Den har en karakteristisk smak av röd chili och är stark och het. Innehåller inga tillsatser utan bara chili som har sitt ursprung inom 30 mil från Mancino´s gård.

Mancino Chili tillverkas efter ett gammalt Medelhavsrecept och man producerar endast ett begränsat antal flaskor Chiliolja (ca 2 000 st per år).

Mancino Chili passar bra till grillat kött, asiatisk mat och som en extra smaksättare i kryddstarka rätter.

Olivsorter: Coratina, Frantoio, Ogliarola Barese
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml/fl

MANCINO PASTA
Mancino´s pasta tillverkas för hand enligt gammal italiensk tradition. Pastasorterna är karakteristiskt formade efter Puglia´s kök och tillverkas av durumvete enbart från Italien (Puglia & Basilicata).

Mancino´s pasta produceras endast i små mängder, vid beställning. Durumvete av högsta kvalitet och den långa torktiden (24 timmar) gör dess konsistens fylligare och mer rustikt ”al dente” än den industritillverkade.

Mancino´s pasta finns i fyra olika sorter:
Orecchiette – snäck- eller öronformad
Cavatelli – formen liknar en ärtskida
Trucioli – två stavar tvinnade om varann
Linguine – långsmal platt bandpasta

Vikt: 500 g
Innehåll: durumvete, vatten

MANCINO TARALLI
Taralli är en regiontypisk specialitet från området Puglia. Mancino´s Taralli är handgjorda, produceras i liten mängd och tillverkas vid beställning.
Ingredienserna blandas till en smet och delas i mindre bitar som sedan formas till Taralli. Dessa bakas i ugn och blir sedan till spröda och matiga snacks.

Taralli är goda att äta som tilltugg till ett glas vin eller en drink. Passar även bra att doppa i en god dip eller röra. Finns i smakerna; Naturell, Sesam, Fänkål, Chili och Rosmarin.

Innehåll: vetemjöl, Extra Virgin olivolja, vitt vin, vegetabilisk olja, salt samt sesam/fänkål/chili/rosmarin (innehåller gluten)
Vikt: 350 g

Annonser

 
%d bloggare gillar detta: