Amarone-marinerad oxfilépasta

En lyxig fredagspasta med oxfilé (eller kalvfilé) marinerad i Amarone. Drick en god Valpolicella till!

oxfilepasta

4 pers

Ingredienser
700 g färsk tagliolini eller linguine-pasta
700 g oxfilé
8 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
5 dl creme fraiche (kokbar)
10 st champinjoner
salt
peppar
1 msk soya

Marinad
3 dl Amarone-vin
en näve färska salvia-blad
2 msk flytande honung
1/2 dl olivolja (Ennio Bonsaver eller Merula)
1 msk havssalt (eller flingsalt)
1 msk färskstött svartpeppar (använd gärna Tasmanie ur Gérard Vives´kollektion)

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Skär köttet i mindre bitar.
Lägg kött och marinad i en plastpåse eller bunke och se till att allt kött vilar i marinaden.
Låt dra i kylskåpet i en timme eller mer (gärna mer).

Koka upp vatten till pastan.
Skala schalottenlöken och dela dem i två delar.
Hacka vitlöken.
Dela champinjonerna i större bitar.
Bryn köttet men låt det inte bli genomstekt.
Stek lök och vitlök med köttet.
Stek champinjonerna för sig.
Häll creme fraichen i pannan med lök och kött.
Blanda champinjonerna med övriga ingredienser.
Häll i soya.
Salta och peppra efter smak.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda pastan med oxfiléblandningen.
Ringla lite olivolja över varje portion (om du serverar på tallrik).
Servera med en ruccolasallad.

Annonser

~ av Mia på februari 6, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: