Rostad hälsomusli

Müsli tycker jag blir allra godast när man gör den själv. Välj vad du vill stoppa i och lägg till eller dra ifrån mängd och ingredienser. Variera med torkad frukt efter behag – jag gillar just nu tranbär, pumpafrön och solroskärnor som passar bra i den här müslin. Apelsinolivoljan (från Mancino) är valfri men jag lovar – det blir supergott.

 frukostmusli

Ingredienser:

1,5-liters glasburk (att förvara müslin i)
1 dl sötmandel
2 dl solroskärnor
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrö (oskalade)
1 dl havrekli
2 msk flytande honung
4 msk apelsinolivolja
2 dl vatten
2 dl russin
1 dl torkad frukt – tranbär, aprikoser e dyl (tranbär läggs i efter allt är ugnsgräddat)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln grovt.
Blanda ihop alla torra ingredienser utom russinen i en bunke.
Blanda olivolja och vatten.
Droppa över grynblandningen och rör runt.
Häll ut i en långpanna.
Ringla över flytande honung.
Rosta i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Rör om då och då.
Låt kallna och rör ned russin och eventuell torkad frukt.
Häll upp i en glasburk med tätt lock.
Ät till frukostfilen eller yoghurten, gärna med färsk frukt eller bär.

~ av Mia på februari 2, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: