Pastasallad med kyckling & sparris

Matig och god pastasallad med grillad kyckling och knaperstekt torkad korv, här franska saucisson sec.

pastakycklingsallad

4 personer

Ingredienser
500 g pasta (Mancino Orecchiette)
1 knippe grön sparris
4 st kycklingfiléer
10 st körsbärstomater
ca 10 tunna skivor saucisson sec (eller annan torkad korv)

Kycklingmarinad
1/2 kruka timjan
3 msk flytande honung
3 msk balsamico (Verrini Munari Rosso)
3 msk Extra Virgin olivolja (Ennio Bonsaver)
salt
rosépeppar (gärna Gérard Vives´ Baies roses, Madagaskar)

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda samman honung, olja, balsamico, timjan, salt och peppar.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
Häll blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills filéerna är klara.

Sås
2 dl creme fraiche (kokbar)
1/2 kruka timjan
salt
peppar (gärna Gérard Vives´ Tasmanie, svartpeppar)
1 tsk balsamico (Verrini Munari Rosso)

Gör så här
Värm creme fraiche på medelsvag värme.
Tillsätt övriga ingredienser.
Låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter.
Låt svalna något.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Ta av undre delen på sparrisen, koka dem al dente.
Skär korven i tunna skivor och dela varje skiva i två delar.
Stek dem på medelhög värme tills de är knapriga.
Dela körsbärstomaterna.

Låt kycklingfiléerna svalna något.
Skär dem i centimetertjocka skivor.
Lägg pastan i ett större uppläggningsfat.
Blanda med kycklingen, sparrisen, såsen, korven och tomaterna.
Salladen serveras medelvarm eller ljummen.

 

 

~ av Mia på januari 26, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: