Apelsintoppad chokladkaka

Choklad och apelsin gillar varandra skarpt. Smaksatt med apelsinolivolja från Mancino får den här chokladkakan en söt och rund citrussmak.
Servera med mjukrörd vaniljglass eller lättvispad grädde och hallon.

Ingredienser
200 g mörk choklad
2 dl Mancino Apelsin
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 apelsin (för dekoration), skär ut ”remsor” av apelsinen och garnera med

chokladkakaapelsin2

Gör så här
Smält choklad och apelsinolivolja på medelsvag värme, låt svalna något.
Vispa ägg och socker luftigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner choklad/oljan i ägg- och sockerblandningen.
Vänd ner mjölet och blanda till en slät smet.
Häll i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Den färdiga kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt svalna till ljummen och servera med mjukrörd glass och hallon.
Ringla över apelsinolivolja (från Mancino) och garnera med apelsinskal.

~ av Mia på januari 8, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: