Pestopasta med ångade grönsaker

Pasta är ju så gott och kan varieras i det oändliga… Prova denna med god pestosås och ångkokta zucchini och morötter. Byt ut pinjenötterna i peston mot solrosfrön, matigt och nyttigt.

pastapestosas


Ingredienser
500 g äggpasta, pappardelle eller annan bred bandpasta
4 st morötter
1 st zucchini
3 dl matlagningsgrädde (5% fett)
4 msk solrosfrön (saltade)

Pesto
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
ca ½ dl Extra Virgin olivolja (t ex Marqués de Valdueza)
ca 50g riven parmesanost
½ dl pinjenötter(eller solrosfrön)
salt och peppar

Gör peston:

Mixa vitlök och basilikablad.
Blanda i parmesanosten och pinjenötterna.
Häll i olivoljan i en jämn stråle.
Smaka av med salt och peppar.
Koka upp vatten till pastan.
Koka även upp vatten för att ångkoka grönsakerna.
Skölj zucchinin och morötterna.
Skala morötterna och hyvla zucchini och morötter med mandolin eller osthyvel.
Koka upp matlagningsgrädden på medelhög värme.
Blanda i peston och låt koka på lägre värme cirka 5 minuter. Ställ såsen åt sidan.
Ångkoka grönsakerna och pastan.
När allt är klart blandas pasta, sås och grönsaker samman i en stor skål.
Varva pasta, pestosås och grönsaker. Strö över solrosfrön.

4 personer

~ av Mia på januari 5, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: