Quinoasallad med halloumi & grillade rotfrukter

Så här i mellandagarna när julmaten fått oss att sukta efter lättare rätter innan nyårsfirandet tar vid passar en god sallad bra. Sallad på quinoa är lätt men mättande och som tillbehör har jag valt några enkla men goda ingredienser. Sötman i aprikoserna går bra ihop med sältan i halloumin. Servera gärna med gott hembakat dinkelbröd.

halloumisallad4

6 personer

Ingredienser
250 g halloumi
6 medelstora morötter
4 medelstora rödbetor
1/2 huvud romansallad
10 st aprikoser (färska eller torkade)
1 röd chili
6 dl färdigkokt quinoa
ca 3 msk Extra Virgin olivolja för stekning av aprikoser och halloumi (gärna Merula eller Gerani)
2 tsk balsamico (gärna Verrini Munari Rosso)
2 msk citronolivolja (Mancino Citron)
havssalt

Gör så här
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet och låt svalna en stund.
Skala morötter och rödbetor. Dela i mindre bitar och lägg på plåt eller i ugnsfast form.
Ringla över olivolja och balsamico samt strö på lite havssalt.
Ugnsgrilla i 200 grader i cirka 20 minuter tills de är färdiga (med tuggmotstånd).
Färska aprikoser skärs i bitar och steks på lätt värme i olivolja.
Torkade aprikoser kokas upp i vatten, delas mitt itu och steks på lätt värme i olivolja.
Skär halloumin i halvcentimeter-tjocka skivor och dela varje skiva på mitten.
Stek dem gyllenbruna på båda sidor i lite citronolivolja.
Skär chilin i tunna skivor.
Skölj salladen och riv itu bladen.
Blanda alla ingredienser i en stor skål och ringla över Mancino Citron.

~ av Mia på december 29, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: