Mia´s Morotskaka

I min morotskaka har jag bytt ut smöret mot Mancino´s apelsinolivolja.
Den blir saftig och god med en härlig citrusdoft.
Jag har valt att baka med valnötter men det går lika bra utan.
Prova!

morotskaka

 

 

 

 

 

 

 

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ned.
Tillsätt de rivna morötterna och apelsinolivoljan.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter
Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.
Rör ihop ingredienserna och bred över den svalnade kakan.
Garnera med valnötter eller färska bär.
Smörj och bröa en form (använd gärna apelsinolivolja istället för smör)
 
Glasyr
200 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk apelsinolivolja (valfritt)

Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade valnötter (kan uteslutas)
3 dl rivna morötter
0,75 dl apelsinolivolja

~ av Mia på december 13, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: